Demens og Alzheimers

Demens er en nervesygdom

Mange mennesker tror, at demens er et tegn på sindssygdom. Det er faktisk ikke rigtigt. Demens er en sygdom, der rammer nervesystemet. Derved kommer det ud af balance. Og det betyder, at mennesker med demens kan udvise en opførsel, der kan få tankerne ledt hen på sindssygdom.

Ingen kur men god hjælp

Demens kan ikke helbredes. Men der findes mange demens hjælpemidler hos Gloria Mundi Care, der kan aktivere den syge, på en måde så sygdommen forhales. Et meget simpelt – men også meget effektivt demens hjælpemiddel, som de fleste kender til, er et robotdyr. Det er sådan en lille kunstig hund, kat, sæl eller lignende dyr, som den lidende kan sidde og kæle med. Uden at der sker noget. Robotdyret vil ikke vise klør. Det vil heller ikke bide. Det vil måske give lidt lyd fra sig – som en slags anerkendelse af, at det er dejligt at blive kælet for. Den demente vil finde glæde, fordi robotdyret faktisk reagerer på at blive kælet for.

Mange mennesker, der lider af demens, oplever, at de ikke kan huske. Jo, de kan måske godt huske, hvad der skete for 30 år siden. Men de kan ikke huske at tage deres medicin til tiden. Det sidste er ikke så godt. Medicinen er jo deres linje til livet.

At huske er blevet glemt

De skal have deres medicin. Men for at du ikke skal minde din gamle bedstemor om, at hun skal tage sin medicin til tiden, så kan du købe sådan et medicin-vækkeur, der minder hende om, at det er på tide at tage medicinen. At du måske skal hjælpe hende med at lægge medicinen i de forskellige doser en gang om ugen, bør ikke være en sur pligt.

Brug tiden til at tale med hende om noget, hun kan lide: Sine rejser – dengang hun var ung og meget levende! Hendes yndlingshund, da hun gik på jagt. Strikketøjet, som hun er ved at lave til dig. Det vigtige er, at du giver hende en følelse af at være sikker i sin hverdag – både med hensyn til medicin og til kæledyr. Det er vigtigt, at du viser hende respekt og samtidig også den kærlighed, du føler for hende. Hun viser dig det måske ikke. Men jeg kan love dig, at hun sætter pris på det.

Hjælpemidler HJÆLPER faktisk

Også på, at du hjælper hende med at være så uafhængig som muligt i hverdagen – via de små demens hjælpemidler, du giver hende. Det er nemt takket være det store udvalg hos https://dk.gloriamundicare.com/
Netop, det behøver ikke at være de store og meget fancy ting, hun skal bruge. Det kan sagtens være de bitte små. Det, der tæller er, at hun ved, at du er der for hende, at du ikke glemmer hende og, at du viser hende, at du holder af hende.

Naturligvis er du bekymret for at sygdommen forværres. Det ville være ret besynderligt, hvis du ikke var det. Men husk, der findes dygtigt plejepersonale. Og husk også, at teknologien indenfor demens hjælpemidler udvikler sig konstant. Det behøver ikke at udvikle sig til et stort drama. Det kan sagtens tænkes, at når din bedstemor har brug for andre (større?) hjælpemidler, så findes de på markedet og kan medvirke til, at hun beholder sin uafhængighed.

Scroll to Top