Angst person

Ting du skal vide om angst

Hvis det sker for dig, at du i løbet af dagen føler, at du slet ikke er i kontrol over situationen, så skal du altså overveje at få sådan en angst test her. De der panikanfald er nemlig tegn på, at du ikke har det godt. Sådan psykisk. De er ikke nødvendigvis et tegn på, at du er alvorligt psykisk syg. Men de fortæller dig, at du er inde i en fase, hvor du ikke kan overskue tingene i din hverdag. Du skal ikke ignorere den panikangst, der opstår i tide og utide. Du skal heller ikke bilde dig ind, at det kun var noget, der skete for dig i dag.

Panikanfald kommer når som helst

Panikanfald kan opstå når som helst og hvor som helst. Nej, du skal ikke slå det hen som et enkeltstående fænomen i dit liv. Du skal have gjort noget ved det – helst med det samme. Du har måske haft angst symptomerne i lang tid, uden at du egentlig har lagt mærke til dem. Fx har du vasket hænderne, fordi de var svedige, uden at tænke over, hvorfor de var svedige. Du har bare antaget, at sveden opstod, fordi det var lunt i vejret. Du ved inderst inde godt, at du lyver for dig selv i den situation, ikke?

Panikangst er ikke usædvanligt. Faktisk er der rigtigt mange mennesker, der døjer med flere daglige panikanfald. De får en følelse af, at de slet ikke er i kontrol over situationen, de befinder sig i. De bliver angste og kan dårligt få vejret. De får koldsved på ryggen. De bliver urolige og har meget svært ved at koncentrere sig.

En modbydelig følelse

Det er en modbydelig følelse, de får. Og de oplever den flere gange dagligt. Hvis de ikke går i behandling for denne angstlidelse, så ødelægger de deres liv og hverdag. Den bliver jo umulig at komme igennem. Og når vi ikke kan klare vores hverdag, ja, så er faren for et ødelagt liv virkeligt tæt på os. Angst kan nemlig nemt ødelægge vores hverdag. Bliver den dominerende, ja så er noget af det første, der ødelægges, familielivet. Ubehandlet angst har i en del tilfælde ført til skilsmisser og splittede forhold. Helt unødvendigt og ofte med store og forfærdelige konsekvenser til følge: Ødelagt privat økonomi, udygtighed på jobbet – eventuelt totalt tab af beskæftigelse og andre elementer, som ellers ville høre med i hverdagen.

På på depression!

Derfor: Hvis du går og får små panikanfald i løbet af hverdagen – og du kan konstatere, at det er et mønster, der gentager sig i dit liv, så skal du altså gøre noget lige med det samme. Og det der ’noget’ er altså at kontakte en behandler, der kan hjælpe dig af med din panikangst, så du kan få din hverdag tilbage.

Vær også opmærksom på, at der ofte er tale om sammenhænge mellem angst, social angst og efterfølgende depression – læs om det her.

Der er ikke tale om, at du skal i krig, og erobre hverdagen igen. Der er tale om, at du skal have fat i en behandler – fx en psykolog – der stille og roligt kan hjælpe dig med at lære at få kontrol over de situationer, som hidtil har gjort dig angst. Hvis du føler, du har brug for hjælp, er denne hjemmeside et fantastisk godt sted at starte: https://www.angst.dk/

Scroll to Top